Skip to content

Ervaringen en opinie bewoners

Hoe bevallen de getroffen maatregelen? We delen hier de ervaringen van onze buren. 

Hoe bevalt de warmtepomp? Wat was het effect van de vervanging van het dubbelglas in de woonkamers door het HR++ glas? Helpt de isolerende ClimateCoating op de gepleisterde muren echt energie besparen? Wat brengen de zonnepanelen op? De werkgroep inventariseert en deelt hier de ervaringen. Heb je zelf ervaring of heb je vragen? Neem contact op.

Door technische problemen bij de overstap naar een ander hostingpartner kunnen helaas de laatste ervaringen (met een warmtepomp) niet meer worden getoond. Binnenkort worden die herplaatst en aangevuld met nieuwe ervaringen. 

Excuses voor het ongemak.

Jeroen bespaart veel gas  met zijn airco verwarming.

We besparen met de airco warmtepomp sinds deze winter ongeveer zo’n 100 m2 gas per maand. Met de nieuwe energieprijzen is dat al snel zo’n 200 euro.

Bart boekt comfortwinst met  HR++ glas.

Door de koude Noordoost wind  werd de hoek in de kamer niet warm in zijn Meerzicht woning. Nu komt de temperatuur niet meer onder de 17-18°.     Lees meer

‘De besparing heb ik helaas nog niet kunnen meten omdat mijn verbruik véél meer door de NO wind wordt beïnvloed dan door het vele glas. Die wind was er in winter van 2020-2021 overvloedig, denk nog maar aan de stuifsneeuw in februari 2021.’

Jes wil van het gas af. Lees hier zijn overwegingen.

De prijs van gas en elektriciteit belooft een steeds grotere kostenpost te gaan worden en voor velen die er niet ‘warmpjes’ bijzitten is dat een triest vooruitzicht. Wij op Riverparc, wonen in relatief . . .

Hoe Ronald werkt aan verduurzaming

Ronald Zuydervliet deelt zijn overwegingen bij het verduurzamen van wonen en werken. Samen met buurtgenoten maakte hij de keuze voor de leverancier van de zonnepanelen op hun daken. 

Reageren?                       Stuur ons je reactie

Heb je vragen over of wil je reageren op de artikelen op de site? Stuur ons je reactie of je eigen verhaal. We kunnen dit ook anoniem plaatsen.

De praktijk van groene stroom

Juist de grote energiemaatschappijen kunnen uiteraard niet voldoen aan hun mooie praatjes over duurzaam opgewekte energie. Anno 2021 werd 18% van alle door hun geleverde energie met echt groene stroom opgewekt.

Levert jouw energiemaatschappij wel echt groene stroom?

Overzicht groenste energieleveranciers volgens de consumentenbond