Skip to content

Zelf energie opwekken

Zelf energie opwekken kan op twee manieren op je eigen dak.

31 nieuwe daken met zonnepanelen in 2021

In november telden we in totaal 1.748 zonnepanelen op 120 daken in de wijk. Gemiddeld 15 panelen per dak en een groei van 31 woningen.  Hierboven zie je drie woningen op rij met zonnepanelen op dak. We zien dat steeds meer in de wijk. Buren inspireren elkaar. Ze vertellen elkaar hoeveel gratis energie ze hebben opgewekt en hoe laag hun energielasten daardoor zijn geworden. De terugverdientijd van de investering ligt met de recente prijzen voor energie nog maar op ca. 4 jaar. We beschikken over een calculatiemodel waarin de afbouw van de salderingsregeling is verwerkt. Vraag het aan via de Contact pagina.

Op onze pagina Aanbiedingen staan de prijzen van Pola en de link hieronder is naar veel informatie over zonnepanelen van het Energieloket en de aanbieding van de gemeente Zevenaar.

Zonnecollectoren

Een zonneboilersysteem is een slimme manier om duurzaam water te verwarmen. Zonneboilers zetten UV-straling van de zon om in warm water. Dit water gebruikt u vervolgens als warm tapwater of om uw woning te verwarmen. Zo bespaart u op uw gasrekening. De zonnecollectoren zijn o.a. te zien op de daken van de nieuwe woningen aan het begin van de wijk.

Opslaan van energie

Over dit onderwerp later meer informatie.

0
Panelen
0 +
Bewoners
0 +
Woningen