Energiecoach helpt bij verduurzaming woning

De gemeente Zevenaar is in september 2021 gestart met de inzet van energiecoaches. Zowel huurders als woningeigenaren kunnen gratis hulp krijgen bij de keuze voor verduurzaming van hun woning.

Ben je ook zo geschrokken van de hoge energieprijzen op dit moment en wil je de energierekening graag lager hebben maar heb je geen idee waar je moet beginnen? De energiecoaches van de gemeente Zevenaar helpen bij het maken van keuzes voor jouw woning. Je ontvangt advies en tips om je woning energiezuiniger te maken en energie te besparen. Kosteloos en vrijblijvend!

Vanuit onze wijk zijn er twee energiecoaches beschikbaar. Twee leden van onze werkgroep, Bart van der Eijk en Ger Bouwman, hebben hiervoor een opleiding gevolgd. Bijzonder voordeel van deze coaches is dat zij de woningen in onze wijk goed kennen, ze wonen er zelf, en zijn bovendien verantwoordelijk voor het in maart 2021 gepubliceerde Energieadvies (nog steeds opvraagbaar), speciaal voor de woningen op Riverparc. Geen van onze woningen heeft een kruipruimte en de meeste hebben ook geen spouwmuur. Hoe dan toch beter isoleren?

De energiecoach helpt met het krijgen van inzicht rondom het energieverbruik in de woning. De energiecoach werkt op vrijwillige basis en komt aan huis om de duurzaamheidsmogelijkheden te bespreken. O.a. aan de hand van de energierekening.

Het aanvragen van het adviesgesprek gaat via het RegionaalEnergieloket

 

Recommended Posts